spot_img
23.5 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Plăcinta dobrogeană a fost recunoscută la nivelul Uniunii Europene...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Plăcinta dobrogeană a fost recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicaţie geografică protejată

-

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a precizat că plăcinta dobrogeană a fost recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicaţie geografică protejată (IGP). Cererea României de înregistrare a denumirii «Plăcintă dobrogeană» a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, a adăugat el.

- Reclama -

„Plăcinta Dobrogeană a fost recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicaţie geografică protejată (IGP). Cererea României de înregistrare a denumirii «Plăcintă dobrogeană» a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Termenul ”Dobrudzhanska banitsa” (susţinut de Bulgaria) poate fi utilizat pentru a desemna un produs care nu se conformează specificaţiilor produsului ”Plăcintă dobrogeană” cu IGP pentru o perioadă de zece ani”, a scris Dan Motreanu, joi pe Facebook.

Liberalul a adăugat că alte zece produse alimentare româneşti sunt înregistrate în sistemele de calitate europene.

„Dintre acestea, nouă produse alimentare româneşti sunt înscrise în Registrul european al produselor alimentare cu indicaţie geografică protejată (IGP): Telemeaua de Sibiu; Cârnaţii de Pleşcoi; Scrumbia de Dunăre afumată; Novacul afumat din Ţara Bârsei; Salamul de Sibiu; Magiunul de prune de Topoloveni; Caşcavalul de Săveni; Salata cu icre de ştiucă de Tulcea;Salata tradiţională cu icre de crap. Un produs deţine denumire de origine protejată (DOP) – Telemeaua de Ibăneşti”, a completat Motreanu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img