spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu, întrebare parlamentară Comisiei Europene referitoare la continuitatea școlară și...

Europarlamentarul Dan Motreanu, întrebare parlamentară Comisiei Europene referitoare la continuitatea școlară și universitară, în statele membre, a elevilor și studenților care fug din calea războiului din Ucraina

-

- Reclama -

Pentru noi, în EPP Group in the European Parliament, studiile universitare sau în cadrul altei instituții de învățământ postliceal reprezintă o etapă centrală în viața fiecărui tânăr. Acești ani de formare nu sunt doar despre dobândirea de cunoștințe și abilități de învățare; ei oferă tinerilor posibilitatea de a participa la viața socială și politică, afirmă europarlamentarul PNL Dan Motreanu pe Facebook.

- Advertisement -

CE SPUNE DAN MOTREANU:

Alături de alți colegi, am adresat o întrebare parlamentară Comisiei Europene referitoare la continuitatea școlară și universitară, în statele membre, a elevilor și studenților care fug din calea războiului din Ucraina. Comisarul european responsabil de educație și tineret, Mariya Gabriel, a precizat rolul de sprijin al Comisiei Europene, statele membre având competența de a stabili conținutul și organizarea sistemelor lor de învățământ. La nivelul său, Comisia Europeană a luat mai multe măsuri în favoarea elevilor, studenților și profesorilor ucraineni folosind flexibilitatea programului Erasmus+ și prin:

- Advertisement -

➡️renunțarea la cerința care prevedea semnarea unui contract de studii între universitățile ucrainene și cele din statele membre și asigurarea accesului gratuit la noua platformă de sprijin lingvistic online Erasmus+.

➡️încurajarea agențiilor naționale Erasmus+ de a deschide runde opționale de depunere a cererilor pentru organizațiile interesate să deruleze inițiative care au legătură cu efectele războiului.

➡️sprijin pentru statele membre prin intermediul platformelor europene și furnizarea de orientări prin intermediul Spațiului European al Educației.

➡️începerea lucrului la măsuri de sprijinire a recunoașterii rapide a calificărilor și a perioadelor de studiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img