Apartenența la Uniunea Europeană le permite cetățenilor români să ducă o viață mai bună. În total, pentru perioada 2021-2027, România beneficiază de fonduri europene în valoare de 80 de miliarde de euro, prin Politica de Coeziune, Politica Agricolă Comună, Planul Național de Redresare și Reziliență.Doar prin Politica de Coeziune, țara noastră beneficiază de fonduri în valoare de 31,5 miliarde, afirmă europarlamentarul PNL/PPE Dan Motreanu.

CE MAI SUSȚINE DAN MOTREANU:
Politica de Coeziune a fost concepută pentru a promova solidaritatea și pentru a reduce discrepanțele economice și sociale între regiunile UE.
Investițiile realizate din fondurile Politicii de Coeziune au vizat, în anumite regiuni, dezvoltarea infrastructurii rutiere și a transportului public, modernizarea școlilor și a spitalelor, renovarea clădirilor, sprijinirea dezvoltării IMM-urilor și antreprenoriatului precum și crearea de noi locuri de muncă, accesul la servicii, cercetarea aplicată și a inovării, echipamente, software și active necorporale.
De exemplu, Programul Regional Sud-Muntenia este în valoare de 1,57 miliarde de euro. Din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia fac parte județele Giurgiu, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Ialomița și Călărași.
Direcțiile prioritate:
« transformarea regiunii într-o regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice – 423,93 milioane de euro;
« orașe prietenoase cu mediul – 365,49 milioane de euro;
« mobilitate urbană durabilă – 215,99 milioane de euro;
« o regiune mai accesibilă – 225,14 milioane de euro;
« o regiune mai educată – 76,06 milioane de euro;
« o regiune mai atractivă – 203,58 milioane de euro.
« Pentru intervențiile dedicate asistenței tehnice este prevăzută o alocare financiară de 66,57 milioane de euro.
De la intrarea în UE și până astăzi, România are o balanță pozitivă de 66,6 de miliarde de euro. Țara noastră a primit 99,2 miliarde de euro și a contribuit cu 32,6 miliarde.