spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu îi cere comisarului european pentru agricultură modificarea PNRR și...

Europarlamentarul Dan Motreanu îi cere comisarului european pentru agricultură modificarea PNRR și finanțarea inclusiv a sistemului de irigații

-

Vrem ca Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) să poată fi modificat pentru proiecte care vizează securitatea alimentară.În calitate de europarlamentar, voi susține ca modificarea PNRR să fie posibilă pentru a proteja securitatea alimentară. Voi cere Comisarului european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, să pună în discuție acest subiect în cadrul Comisiei Europene, afirmă pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

Comisia Europeană a propus deja modificarea Regulamentului privind Mecanismul de Redresare și Reziliență (MRR), instrumentul-cheie pentru redresarea post-pandemie a UE și finanțarea PNRR-urilor statelor membre, pentru a permite integrarea unor capitole dedicate REPowerEU în aceste planuri. În cadrul acestei modificări, este necesară și posibilitatea integrării securității alimentare. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina generează efecte economice care pot afecta securitatea alimentară. Vorbim de o amenințare nouă, care nu exista la momentul în care a fost elaborat Mecanismul de Redresare și Reziliență.Demersul pe care îl pregătesc este în strânsă legătură cu planurile Guvernului României. Dacă demersul nostru va avea succes, prin PNRR va putea fi finanțat inclusiv sistemul de irigații, mai spune Motreanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img