spot_img
23.5 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu cere prelungirea perioadei în care se aplică un...

Europarlamentarul Dan Motreanu cere prelungirea perioadei în care se aplică un prag maxim al prețurilor pentru comunicațiile intra-UE (apeluri și SMS-uri) până la 14 mai 2029

-

Am solicitat, împreună cu o serie de colegi eurodeputați, prelungirea perioadei în care se aplică un prag maxim al prețurilor pentru comunicațiile intra-UE (apeluri și SMS-uri) până la 14 mai 2029. Am trimis o scrisoare în acest sens comisarului european pentru Piață Internă, Thierry Breton. În caz contrar, această măsură va expira pe 14 mai 2024. În cadrul revizuirii legislației privind comunicațiile din 2018, Parlamentul European și Consiliul au convenit stabilirea unor praguri maxime pentru comunicațiile intra-UE (apeluri și SMS-uri) de 19 eurocenți și, respectiv, 6 eurocenți.Această lege s-a dovedit a fi un instrument extrem de important pentru a proteja consumatorii, în special persoanele vârstnice, de tarifele extrem de mari, care existau înainte de introducerea pragurilor, afirmă europarlamentarul PNL Dan Motreanu pe Facebook.

- Reclama -

În ciuda creșterii comunicațiilor pe diferite aplicații, apelurile telefonice clasice și SMS-urile sunt încă vitale pentru mulți cetățeni europeni. Din acest motiv am solicitat de urgență Comisiei Europene să adopte o propunere de prelungire a acestei limite până la 14 mai 2029, ca măsură provizorie, mai spune Motreanu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img