spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu cere o "evaluare complementară a impactului pentru noua propunere...

Europarlamentarul Dan Motreanu cere o „evaluare complementară a impactului pentru noua propunere de regulament privind utilizarea durabilă a pesticidelor”

-

Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, din care fac parte, solicită o evaluare complementară a impactului pentru noua propunere de regulament privind utilizarea durabilă a pesticidelor. În acest sens, am trimis o scrisoare comisarei europene pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, afirmă europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

Noi am cerut ca evaluarea de impact adițională să ia în calcul efectele pandemiei COVID-19, ale războiului din Ucraina, ale inflației actuale, precum și ale secetelor recente și schimbărilor climatice asupra producției agricole și a sectorului agroalimentar.Am solicitat Comisiei Europene să pună la dispoziția publicului și al Parlamentului European aceste informații esențiale până pe 30 noiembrie.Conform Strategiei de la Fermă la Consumator, publicată în mai 2020, avem o țintă europeană pentru reducerea utilizării pesticidelor chimice, precum și a celor mai periculoase pesticide, cu 50% până în 2030. Propunerea de Regulament privind utilizarea durabilă a pesticidelor ar impune cote naționale obligatorii din punct de vedere legislativ, cu un impact important asupra agriculturii și al mediului înconjurător. În acest context, dorim să ne asigurăm că siguranța și securitatea alimentară nu vor avea de suferit, mai spune Motreanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img