spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu anunță măsuri suplimentare extraordinare din fondurile necheltuite în perioada...

Europarlamentarul Dan Motreanu anunță măsuri suplimentare extraordinare din fondurile necheltuite în perioada 2021-2022 din pilonul II al Politicii agricole comune:15 000 EUR per fermier și maxim 100 000 EUR pentru întreprinderile mici și mijlocii

-

Am început sesiunea plenară de astăzi cu votul favorabil al propunerii de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1305/2013 cu scopul de a acorda sprijin excepțional și temporar fermierilor și IMM-urilor europene din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR), ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, a anunțat pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

CE SUSȚINE DAN MOTREANU:

- Advertisement -

La solicitarea Grupului PPE și a celorlalte grupuri din Parlamentului European, Comisia Europeană a fost de acord să acorde măsuri suplimentare extraordinare din fondurile necheltuite în perioada 2021-2022 din pilonul II al Politicii agricole comune.

Am votat această modificare a Regulamentului în regim de urgență pentru ca statele membre să poată beneficia de timpul necesar implementării noului sprijin pentru agricultura europeană și pentru agricultorii noștri.

- Advertisement -

Sprijinul va lua forma unei sume forfetare unice de până la 15 000 EUR per fermier și maxim 100 000 EUR pentru întreprinderile mici și mijlocii. Cererile de sprijin vor fi aprobate de autoritatea competentă până la 31 martie 2023 pentru fermierii și IMM-urile care își desfășoară activitatea în domeniul prelucrării, comercializării sau dezvoltării de produse agricole, și urmăresc cel puțin unul dintre următoarele obiective:

🌿economia circulară

🌿gestionarea nutrienților

🌿utilizarea eficientă a resurselor

🌿metodele de producție favorabile mediului și climei.

Plățile către beneficiari vor fi efectuate până la 15 octombrie 2023.

În Grupul PPE, susținem fermierii și IMM-urile afectate de impactul invaziei Ucrainei de către Rusia, prin asistență de urgență pentru acoperirea costurilor suplimentare cu energia, îngrășămintele și furajele necesare continuării activităților agricole.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img