spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu anunță dezbatere în Parlamentul European în urma refuzului Austriei...

Europarlamentarul Dan Motreanu anunță dezbatere în Parlamentul European în urma refuzului Austriei de a accepta admiterea României în spațiul Schengen

-

Plenul Parlamentului European a aprobat organizarea unei dezbateri în urma refuzului Austriei de a accepta admiterea României în spațiul Schengen. Dezbaterea va avea loc mâine (n.red-marți).Organizarea dezbaterii a fost propusă de Grupul PPE, grupul Socialiștilor și Grupul RENEW, anunță europarlamentarul PNL Dan Motreanu pe Facebook.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE DAN MOTREANU:

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, va prezida dezbaterea, care se desfășura în prezența președintei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, și a președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Plenul Parlamentului European a adoptat, în luna octombrie, o rezoluție privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Pe agenda sesiunii Parlamentului European din perioada 12-15 decembrie, la care voi participa, se află și alte subiecte importante:

ℹ Stimularea utilizării surselor regenerabile de energie. Vom dezbate o nouă lege care prevede accelerarea acordării de autorizații pentru noi instalații de energie regenerabilă, precum panourile solare sau turbinele eoliene.

ℹ Prioritățile pentru Consiliul European din decembrie. Într-o dezbatere cu Comisia și președinția cehă, vom prezenta solicitările și așteptările înaintea summitului UE din 15 decembrie.

ℹ Bugetul pe termen lung al UE are nevoie de o revizuire urgentă din cauza crizelor actuale. Vom solicita o reformă a bugetului UE pentru a răspunde mai eficient la nevoile în evoluție, pentru a aborda lacunele de finanțare, pentru a crește flexibilitatea și capacitatea de reacție la crize.

ℹ Poporul ucrainean va primi Premiul Saharov pentru libertatea de gândire în 2022 al Parlamentului European. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmează să se adreseze de la distanță plenului.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img