spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu anunță că a votat un sprijin suplimentar de 3,5...

Europarlamentarul Dan Motreanu anunță că a votat un sprijin suplimentar de 3,5 miliarde de euro pentru țările din UE pentru susținerea refugiaților ucraineni și pentru a atenua consecințele războiului

-

Am votat în Parlamentul European propunerea privind „Asistența flexibilă pentru teritorii (FAST-CARE)”.Va fi acordat un sprijin suplimentar de 3,5 miliarde de euro pentru țările din UE pentru susținerea refugiaților ucraineni și pentru a atenua consecințele războiului, anunță pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE DAN MOTREANU:

Actul normativ simplifică regulile pentru utilizarea fondurilor de coeziune în două domenii: ajutorul pentru refugiați și asistența pentru investițiile de coeziune amenințate de costurile ridicate cu energia și de deficitul de materii prime și forță de muncă.

ℹ România se numără atât printre țările UE care au primit refugiați ucraineni, cât și printre cele care beneficiază de fonduri de coeziune.

ℹ Legislația oferă o prefinanțare suplimentară de 3,5 miliarde de euro pentru 2022 și 2023.

ℹ De asemenea, permite o finanțare în proporție de 100% de către Uniunea Europeană a proiectelor care promovează integrarea refugiaților, ceea ce înseamnă că statele membre nu vor contribui financiar.

ℹ Pentru ca ajutorul să ajungă la comunitățile locale, cel puțin 30% din valoarea finanțării unui proiect trebuie alocată autorităților locale sau organizațiilor comunităților locale.

ℹ Propunerea permite utilizarea Fondului de coeziune pentru operațiuni care abordează problemele legate de migrație generate de agresiunea Rusiei. De asemenea, vor fi permise transferuri în cadrul programelor.

ℹ Sunt introduse flexibilități suplimentare în ceea ce privește operațiunile eșalonate între perioadele 2014-2020 și 2021-2027. Proiectele din perioada 2014-2020 care depășesc un milion de euro și care nu au fost finalizate din cauza războiului, vor putea fi finalizate în cadrul programelor din perioada 2021-2027.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img