spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Am votat, în Parlamentul European, un acord între Uniunea...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Am votat, în Parlamentul European, un acord între Uniunea Europeană și Republica Moldova pentru a liberaliza transportul rutier de mărfuri

-

Am votat, în Parlamentul European, un acord între Uniunea Europeană și Republica Moldova pentru a liberaliza transportul rutier de mărfuri. De asemenea, am votat un acord similar între UE și Ucraina, anunță europarlamentarul Dan Motreanu pe Facebook.

- Reclama -

CE SUSȚINE DAN MOTREANU:

ℹ Noile acorduri facilitează temporar transportul rutier de mărfuri, permițând transportatorilor din Republica Moldova, Ucraina și UE să tranziteze și să opereze între teritoriile respective, fără a fi nevoie de permisele aferente.

ℹ Votul nostru favorabil reprezintă un progres în deblocarea situației actuale de la frontierele UE cu Republica Moldova și Ucraina, extinzând și consolidând relațiile de transport dintre UE și Republica Moldova.

ℹ Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a creat perturbări semnificative în ceea ce privește sectorul transporturilor.

ℹ Republica Moldova suferă din cauza războiului, având nevoie de rute de tranzit alternative prin UE și de asistență pentru tranzitarea mărfurilor ucrainene pe teritoriul său.

ℹ Acordul sporește capacitatea Republicii Moldova de export pe cale rutieră către și pe teritoriul UE.

ℹ Va crește nivelul exporturilor și importurilor pe cale rutieră, fără a crea blocaje la trecerea frontierei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img