spot_img
25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Am fost numit raportor din partea PPE pe dosarul...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Am fost numit raportor din partea PPE pe dosarul „Valorificarea talentelor în Europa : un nou impuls pentru regiunile UE”

-

Am fost numit raportor din partea PPE pe dosarul ”Valorificarea talentelor în Europa : un nou impuls pentru regiunile UE”.Este un proiect extrem de important care urmărește elaborarea unor politici, măsuri prin care Uniunea Europeană să răspundă provocărilor generate de declinul demografic, cum ar fi îmbătrînirea populației și plecarea tinerilor, scăderea forței de muncă, ponderea mică a persoanelor cu studii din anumite regiuni, precum si decalajul tot mai accentuat dintre zonele urbane și cele rurale, a anunțat europarlamentarul PNL Dan Motreanu pe Facebook.

CE SUSȚINE DAN MOTREANU:

- Advertisement -

Astăzi, in Europa sunt afectate 82 de regiuni din 16 state, reprezentând aproape 30% din populația UE. Din păcate și șapte din cele opt regiuni din România sunt afectate de declinul demografic.

Comisia Europeană a lansat un mecanism de prin care își propune să sprijine regiunile UE afectate de scăderea populației în vârstă de muncă.

ℹ Anul acesta, va fi lansat un proiect-pilot prin care aceste regiuni vor fi ajutate să dezvolte și să pună în aplicare strategii și să identifice proiecte pentru formarea, atragerea și reținerea lucrătorilor calificați.

ℹ O altă inițiativă va viza sprijinirea regiunilor din care tinerii sunt mai predispuși să plece să investească în dezvoltarea talentelor prin intermediul unor politici adaptate, bazate pe realitatea locului.

ℹ Statele membre vor fi sprijinite, la cerere, prin instrumentul de sprijin tehnic (IST), să pună în aplicare reforme la nivel național și regional, necesare pentru a aborda problema reducerii populației în vârstă de muncă, lipsa competențelor necesare și pentru a răspunde nevoilor pieței locale.

ℹ Invoarea și oportunitățile de locuri de muncă de înaltă calificare vor fi stimulate prin programele politicii de coeziune și investițiile interregionale pentru inovare.

ℹ În cadrul ”Inițiativei urbane europene”, va fi lansată o nouă cerere de propuneri pentru acțiuni inovatoare. Vor fi testate soluții destinate orașelor în declin care caută soluții pentru formarea, păstrarea și atragerea lucrătorilor calificați.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img