spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: Alături de cetățenii îngrijorați din Giurgiu, mă opun construcției...

Europarlamentarul Dan Motreanu: Alături de cetățenii îngrijorați din Giurgiu, mă opun construcției unui incinerator de deșeuri în municipiul Giurgiu. I-am transmis comisarului european pentru Mediu, Virginijus Sinkevičius, o interpelare în acest sens, semnată și de europarlamentarul bulgar Andrey Kovatchev, șeful delegației Bulgariei în Partidul Popular European

-

Alături de cetățenii îngrijorați din Giurgiu, mă opun construcției unui incinerator de deșeuri în municipiul Giurgiu. I-am transmis comisarului european pentru Mediu, Virginijus Sinkevičius, o interpelare în acest sens, semnată și de europarlamentarul bulgar Andrey Kovatchev, șeful delegației Bulgariei în Partidul Popular European (#epp). Semnalăm situația extrem de îngrijorătoare cu potențiale consecințe ireversibile asupra sănătății publice și a mediului, în orașele Giurgiu și Ruse. Incineratorul ar urma să fie destinat eliminării deșeurilor medicale și a altor tipuri de reziduuri în Giurgiu și să fie amplasat în zona fostului combinat chimic, afirmă pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

Proiectul de construcție a acestui incinerator se află în contradicție cu prevederile legislației Uniunii Europene, în particular cu Directiva (UE) 2018/851 a Parlamentului European și a Consiliului privind deșeurile. Acest document prevede măsuri obligatorii de protejare a mediului și a sănătății populației. Procesul de inițiere a construcției s-a desfășurat fără consultarea adecvată a comunității locale și fără o evaluare corectă și completă a impactului asupra mediului. Proteste împotriva proiectului au avut loc atât în Giurgiu, cât și în Ruse. Așa cum s-a văzut, din păcate, în trecut, poluarea produsă de fostul combinat chimic din Giurgiu i-a afectat atât pe locuitorii de aici, cât și pe cei din Ruse.Administrația liberală se opune acestui proiect. Consiliul Local Giurgiu a decis recent că proiectele care generează poluare trebuie amplasate la minimum un kilometru față de orice locuință și la minimum 500 de metri față de orice activitate economică.Parlamentarii PNL de Giurgiu s-au implicat și ei în lupta împotriva acestui proiect. Gabriela Horga, deputat PNL de Giurgiu, a adresat intepelări pe această temă către Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului din România. Alexandru Andrei, deputat PNL de Giurgiu, a solicitat Agenției Pentru Protecția Mediului toate datele privind acest proiect, mai afirmă Motreanu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img