spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: 65 % dintre copiii care intră în prezent în...

Europarlamentarul Dan Motreanu: 65 % dintre copiii care intră în prezent în școala primară vor ocupa locuri de muncă care acum nici nu există

-

65 % dintre copiii care intră în prezent în școala primară vor ocupa locuri de muncă care acum nici nu există. Pentru a le oferi viitorilor absolvenți uneltele necesare pentru viitor, integrăm și actualizăm continuu competențele digitale în programele școlare și universitare, afirmă pe facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

CE SUSȚINE DAN MOTREANU:

În acest sens, reforma învățământului universitar și postuniversitar prevede:
➡️sprijin pentru universități în procesul de dezvoltare a competențelor tehnologice. Ministerul Educației va aloca 1 miliard de lei pentru digitalizarea universităților românești și va reglementa învățământul online pentru asigurarea standardelor de calitate.
➡️obligația universităților de a asigura minimum 50% din locurile de practică pentru studenți;
➡️studii universitare de scurtă durată pentru calificări diversificate în acord cu piața muncii;
➡️programe de formare continuă finalizate cu certificări și microcertificări.

În EPP Group in the European Parliament, dorim să punem tehnologia digitală la dispoziția tuturor elevilor și studenților, dar ea nu poate în niciun caz înlocui profesorul. Prin capacitățile sale profesionale, dar și prin personalitatea sa, profesorul modelează caractere, stimulează dezvoltarea gândirii critice, analitice și creative. Prezența fizică face posibilă interacțiunea și cooperarea, impulsionând procesul de învățare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...