spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Dan Motreanu: 338 de milioane de euro pentru finanțarea a cel...

Europarlamentarul Dan Motreanu: 338 de milioane de euro pentru finanțarea a cel puțin 10 consorții regionale integrate pentru învățământ dual

-

România va beneficia, prin Planul Național de Redresarea și Reziliență (PNRR), de 338 de milioane de euro pentru finanțarea a cel puțin 10 consorții regionale integrate pentru învățământ dual, anunță europarlamentarul PNL Dan Motreanu pe Facebook.

- Reclama -

CE SUSȚINE DAN MOTREANU:

Metodologia privind constituirea consorțiilor pentru învățământ dual a fost arpobată de Ministerul Educației.

ℹObiectivul este crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior.

ℹ Ținând cont de cerințele de pe piața muncii, se urmărește diversificarea calificărilor și creșterea numărului absolvenților învățământului dual. Elevii înscriși în învățământul dual de nivel liceal vor putea să urmeze programele de învățământ universitar.

ℹ Consorţiul va fi constituit din următoarele tipuri de entități:

« cel puțin o instituție de învățământ superior acreditată care are programe de studii în științe inginerești sau în domenii prioritare de dezvoltare a României;

« cel puțin o unitate de învățământ profesional și tehnic;

« cel puțin o unitate administrativ – teritorială (UAT);

« cel puțin un operator economic.

ℹ Fiecare consorțiu va beneficia de finanțare pentru construirea a câte unui campus profesional integrat, liceal și universitar. Campusurile urmează să asigure atât infrastructura necesară unei pregătiri profesionale eficiente și relevante pentru nevoile pieței muncii, cât și infrastructura socială necesară pentru creșterea atractivității învățământului profesional (spații de cazare, masă, activități sportive și alte activități recreative). Infrastructura acestor campusuri va îngloba o importantă componentă de digitalizare.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img