spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Cristian Bușoi: Un vot cu efecte foarte îngrijorătoare  pentru industria europeană...

Europarlamentarul Cristian Bușoi: Un vot cu efecte foarte îngrijorătoare  pentru industria europeană și interesele strategice ale României în Parlamentul European

-

Un vot cu efecte foarte îngrijorătore, astăzi, pentru industria europeană și interesele strategice ale României, în plenul Parlamentului European, anunță europarlamentarul PNL Cristian Bușoi pe Facebook.

- Reclama -

Poziția echilibrată susținută de Grupul PPE privind Sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) a fost respinsă la votul final de o largă coaliție, formată din reprezentați ai grupului Socialiștilor, Ecologiștilor și ai Renew, pe motiv că Raportul Liese, amendat în plen, nu este suficient de “verde” și de ambițios. M-a suprins și lipsa de reacție a grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), care a votat împotrivă din considerente total opuse, fără să țină cont că este posibil să nu mai avem șansa unui raport echilibrat, la următorul vot. Urmează ca Raportul să se întoarcă în Comisia ENVI din Parlamentul European, unde sper să se păstreze anumite puncte de echilibru. DA, este esențial să ne atingem obiectivele climatice asumate la nivel european, dar nu avem nevoie de și mai multă presiune pe economie și pe cetățeni, mai ales în aceste vremuri tulburi, pe care le traversăm. State precum România și alte state din Europa Centrală și de Est trebuie sprijinite financiar în mod continuu și consistent pentru a realiza obiectivele din Green Deal.Să rămânem echilibrați si rezonabili!, mai spune Bușoi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img