spot_img
21 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Cristian Bușoi: Parteneriatul UE – SUA este esențial pentru asigurarea securității...

Europarlamentarul Cristian Bușoi: Parteneriatul UE – SUA este esențial pentru asigurarea securității energetice

-

50 de miliarde metri cubi de gaze naturale lichefiate (LNG) va primi UE anul acesta din Statele Unite ale Americii. Este o cantitate record care ne va ajuta să reducem dependenţa țărilor europene de gazul din Federația Rusă.În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European salut întâlnirea pe care comisarul pentru Energie, Kadri Simson, a avut-o cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și secretarul adjunct al SUA pentru energie, David Turk pe tema securității energetice a Europei, a decarbonizării și reducerii emisiilor de metan, afirmă într-un comunicat de presă europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE CRISTIAN BUȘOI:

Grupul operativ comun privind securitatea energetică UE-SUA are ca obiectiv amortizarea șocurilor de pe piaţa energiei şi a preţurile ridicate ale acesteia, provocate de invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina. Parteneriatul UE – SUA în domeniul energiei este esențial pentru asigurarea securității energetice. Trebuie reamintit că necesarul de gaz care nu a mai fost important din Rusia în 2022 a fost înlocuit, în principal cu LNG, din SUA. Parteneriatul transatlantic ne va ajuta să depășim provocările cu care Uniunea Europeană se confruntă în domeniul Energiei.

La fel de important. Luna viitoare, prin Platforma UE de Energie se vor lansa primele licitaţii comune pentru achiziționarea de gaz. Ne vom asigura astfel că avem suficient gaz în depozite și pentru iarna viitoare, iar acesta va fi cumpărat la un preț corect, nu supraevaluat. Ucraina va putea lua parte la schema UE de a achiziţiona gaze în comun de pe pieţele globale. Țara vecină estimează că are nevoie de două miliarde de metri cubi de combustibil pentru următorul sezon rece.

Din discuțiile pe care le-am avut până acum cu liderii Comisiei Europene a reieșit că peste 50 de companii din întreaga lume sunt interesate să încheie contracte cu UE, iar primele acorduri cu furnizorii din SUA, Orientul Mijlociu şi Africa vor fi semnate la începutul verii.

Suntem așadar pe drumul cel bun al asigurării securității energetice pentru cetățenii și industria UE. Am demonstrat deja Rusiei că gazul nu poate fi folosit ca armă de șantaj. Dovadă că astăzi numai 9% din importuri mai provin din Federație.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img