spot_img
19.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Bușoi în SUA:UE poate prelua din experiența de bune practici a...

Europarlamentarul Bușoi în SUA:UE poate prelua din experiența de bune practici a Agenției de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală din SUA

-

Am fost foarte onorat să mă întâlnesc și să discut astăzi, la Washington, cu directorul Autorității de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA), dr. Gary Disbrow și echipa sa. BARDA este organismul care susține abordarea integrată a dezvoltării vaccinurilor, medicamentelor, terapiilor și instrumentelor de diagnosticare necesare pentru urgențele de sănătate publică: accidentele chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN), pandemii și boli infecțioase emergente (EID). Am discutat cu directorul BARDA despre măsurile pe care SUA și UE le-au luat până acum pentru combaterea COVID-19 și care sunt pașii de urmat, în continuare, afirmă pe Facebook europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European.

- Reclama -

Pandemia a dus la luarea unor măsuri fără precedent în România, în UE și în întreaga lume și ne-a învățat că numai o abordare unitară și susținerea continuă a investițiilor în sănătate ne pot ajuta să facem față crizelor. La nivel UE ne-am asumat construirea unei Uniuni Europene a Sănătății, care implică de la sprijinirea inovării și cercetării în medicină, până la cooperare transfrontalieră în caz de criză medicală și consolidarea rolului Agenției Europene a Medicamentelor, care s-a aflat în prima linie în lupta cu SARS COV 2. Modul de organizare și funcționare al BARDA din SUA poate fi un model pentru Autoritatea Europeană de Pregătire și Răspuns pentru Situații de Urgență în Sănătate (HERA), care a fost lansată în UE, ca răspuns la pandemia COVID-19. HERA va garanta dezvoltarea, producerea și distribuția de medicamente și vaccinuri, în caz de criză sanitară, dar și a altor dispozitive medicale și instrumente esențiale, precum mănuși sau măști, care au lipsit în prima fază a crizei de coronavirus. Activitățile HERA se vor baza pe un buget de 6 miliarde euro din cadrul financiar multianual actual 2022-2027, o mare parte din bani fiind asigurați din NextGenerationEU.Ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European și responsabil pentru Programul de Sănătate al UE am încurajat și voi continua să încurajez parteneriatul dintre UE și SUA în domeniul medical și al cercetării pentru Sănătate. Schimbul de experiență dintre cei mai buni specialiști americani și europeni va duce la o mai bună prevenirea a bolilor și la găsirea unor soluții optime pentru provocările de sănătate ale momentului, mai spune Bușoi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img