spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăActualitateEuroparlamentar UDMR: Datorită consolidării partidelor naţionaliste extremiste româneşti se poate prevedea o...

Europarlamentar UDMR: Datorită consolidării partidelor naţionaliste extremiste româneşti se poate prevedea o prezenţă mare la vot la alegerile europarlamentare şi locale

-

Comunităţile dispersate de maghiari resimt cel mai mult importanţa reprezentării maghiarilor şi dezavantajele lipsei acesteia – a declarat luni, la Mediaş, Loránt Vincze, europarlamentar din partea UDMR care se pregăteşte pentru un nou mandat.

Politicianul aflat pe locul doi pe lista UDMR pentru Parlamentul European, a informat agenţia ungară de presă MTI despre turneul său de campanie efectuat în judeţul Sibiu. El a spus: luni, împreună cu preşedintele filialei judeţene a UDMR, Csaba Orosz, şi cu deputatul Zakariás Benedek, a vizitat Sibiul pentru a se convinge personal de cooperarea dintre muzeul Astra şi organizaţiile maghiare, totodată a vizitat şi secţia maghiară a Colegiului Naţional „Octavian Goga”. A vizitat bisericile romano-catolică şi luterană de la Copşa Mică şi a participat la un forum cu locuitorii Mediaşului la Casa Mileniului. 

- Advertisement -

El a subliniat că provocarea pentru comunităţile maghiare din judeţul Sibiu este aceeaşi ca şi pentru UDMR la nivel naţional: atingerea pragul de 5%, pentru că, deşi populaţia scade simţitor, pragul a rămas tot 5%. 

Loránt Vincze a atras atenţia: datorită consolidării partidelor naţionaliste extremiste româneşti se poate prevedea o prezenţă mare la vot la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie, prin urmare – a spus el – este deosebit de important ca comunitatea maghiară să ia o poziţie fermă şi unitară. „Sunt convins că pe 9 iunie, comunităţile dispersate vor participa la unirea forţelor maghiare şi vor face eforturi pentru ca maghiarii să aibă o voce în Europa şi forţă în Transilvania” – a mai spus europarlamentarul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img