spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăhighlightEuroparlamentar PSD, atac la Ponta: Gestul lui fragilizează Guvernul, vulnerabilizează partidul

Europarlamentar PSD, atac la Ponta: Gestul lui fragilizează Guvernul, vulnerabilizează partidul

-

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru este nemultumit de modul în care a ales Victor Ponta să se retragă de la conducerea partidului. El vorbeşte la RFI despre “costurile” acestui gest: fragilizarea Guvernului şi vulnerabilizarea partidului.

Eurodeputatul Victor Boştinaru explică la RFI: “Pot să înţeleg raţiunile personale pentru care a decis cum a decis, dar mi-e foarte greu să accept maniera şi mai ales costurile politice care sunt asociate acestui gest, care vor însemna o fragilizare a situaţiei Guvernului cu riscul de a se agrava tensiunile cu preşedintele Iohannis până la punctul la care să se instaleze o altă majoritate, ţinând cont de predispoziţia unuia dintre liderii coaliţiei actuale de guvernare de a apela la interesul national de fiecare dată când trebuie să-şi acopere un gest într-o direcţie sau alta. Cât şi la faptul că vom avea în perspectivă alegeri locale şi parlamentare în 2016 şi PSD ar putea fi la acel moment vulnerabilizat serios”.

Potrivit acestuia, nici modul în care a acţionat Victor Ponta nu e binevenit.

“Cred că nu a făcut bine. Cel puţin modul în care şi-a dat demisia pentru că un preşedinte se alege la Congres şi nu cred că un preşedinte poate să-şi dea demisia pe Twitter sau pe orice media socială. Asta a creat nu doar surpriză, ci şi dezamăgire în interiorul partidului, dar şi în rândul simpatizanţilor noştri care sunt cu mult mai mulţi decât membrii PSD.Cred că cei care dau puterea şi autoritatea unui lider politic sunt oamenii care votează pentru noi, de ei ar trebui să ne pese şi gesturile noastre ar trebui să se raporteze în primul rând la ei” precizează Victor Boştinaru.

Amintim, premierul Victor Ponta a anunţat, duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Şeful Guvernului s-a prezentat lui dimineaţă la DNA pentru audieri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img