spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeEuroparlamentar PNL acuză Comisia Europeană că vrea să distrugă agricultura: Este cineva...

Europarlamentar PNL acuză Comisia Europeană că vrea să distrugă agricultura: Este cineva limpede la cap în Comisia Europeană?

-

Este cineva limpede la cap în Comisia Europeană să înțeleagă consecințele acestei propuneri?Dacă vreți să externalizați producția agricolă în afara UE, spuneți-o direct!Astăzi, în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, am dezbătut împreună cu colegii mei și reprezentanții Comisiei Europene modificarea Directivei 2010/75/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 24 noiembrie 2010 privind emisiile industriale prevenirea și controlul integrat al poluării și Directiva 1999/31/CE a Consiliului din 26 aprilie 1999 privind depozitele de deșeuri. Am intervenit în cadrul dezbaterii pentru a atrage atenția asupra impactului în sectorul zootehnic, afirmă europarlamentarul PNL Daniel Buda pe Facebook.

- Reclama -

Eu cred că trebuie să calificăm această propunere din partea Comisiei, ca nefiind una de modernizare, ci o propunere de distrugere a sectorului agricol! Iertați-mă, nu am altă calificare decât aceea de distrugere a sectorului agricol. Și stau să mă întreb, dacă la nivelul Comisiei Europene este cineva totuși limpede la cap să înțeleagă care sunt consecințele acestei propuneri? Vreți să externalizați producția agricolă în afara Uniunii Europene? Spuneți direct atunci. Prin ceea ce faceți acum cu această propunere, nu faceți altceva decât să închideți 80% din fermele de la nivelul Uniunii Europene.Nimeni nu va putea să reziste la aceste propuneri din partea Comisiei Europene. V-ați pus întrebarea de unde vor lua fermierii bani pentru aceste instalații pe care dumneavoastră le previzionați? Și așa sunt supuși astăzi la o serie de intervenții din partea Comisiei Europene. Luăm banii prin RePowerEU, prin tot felul de sarcini administrative pe care le punem în spatele lor. Cât credeți că vor mai rezista fermierii în această situație? De aceea, stimați colegi, în opinia mea, trebuie să fie un mesaj foarte clar din partea Comisiei de Agricultură. Singura soluție care se impune în momentul de față este respingerea acestei propuneri și venirea cu o propunere care să fie ancorată în realitate! Să te duci la 150 de unități vită mare, ca și raportare la nivel de fermă, asta înseamnă 80 de vaci care să fie cu lapte sau câteva găini, câțiva porci într-o fermă.Cine, repet, va putea să reziste și să facă față la aceste investiții? Cât vom mai putea până la urmă să tolerăm ca fermierii să fie supuși din partea Comisiei Europene la astfel de presiuni?, mai spune Buda.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img