spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăAnalize"Europa, Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Africa… Nu ştiu cum ar putea fi...

„Europa, Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Africa… Nu ştiu cum ar putea fi definit spaţiul de influenţă al Turciei”

-

„Europa, Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Africa… Nu ştiu cum ar putea fi definit spaţiul de influenţă al Turciei. Salturile diplomatice ale Turciei sub conducerea lui Erdoğan au ajuns poate, odată cu războiul din Ucraina, la cel mai înalt nivel”, scrie ziarul turc Sabah.

- Reclama -

„Creşterea influenţei Turciei în Orientul Mijlociu şi Africa, moştenire de pe vremea otomanilor, e urmărită îndeaproape de numeroase capitale. Atât relaţiile diplomatice cât şi cele economice şi în special cele din domeniul energiei cu Asia Centrală, pământ strămoşesc, sunt în atenţia foarte multor ţări.”, mai scrie ziarul turc.

Un editorial din The Washington Post nu neagă relevanța geopolitică reală a Turciei, dar atrage atenția că această „confruntare internă din NATO este un cadou pentru Putin”. „În afară de o înfrângere a Rusiei pe câmpul de luptă ori a unei schimbări de regim la Moscova care să aducă o conducere vindecată de fantezii imperialiste, războiul din Ucraina nu oferă pe moment perspectiva unor avantaje strategice pe termen lung pentru Occident. Cu excepția esențială a extinderii NATO pentru a include Suedia și Finlanda.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img