spot_img
13.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăSocialEuropa Liberă: România nu are un acord cu UE pentru finanțarea voucherelor...

Europa Liberă: România nu are un acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro promise populației

-

România nu are încheiat un acord cu Comisia Europeană pentru decontarea voucherelor de 50 de euro care vor fi distribuite populației vulnerabile. Coaliția PSD-PNL-UDMR a prezentat măsura, dar abia acum se caută soluțiile pentru finanțare cu bani europeni. Pe masa guvernului sunt două scenarii.

- Reclama -

Premierul Ciucă (PNL), însoțit de Marcel Ciolacu (PSD) și Kelemen Hunor (UDMR), au prezentat, luni, noul pachet de măsuri socio-economice, care are o valoarea de 17,3 miliarde de lei. Jumătate din sumă ar trebui să vină din fonduri europene, potrivit liderilor Coaliției. Proiectul a fost criticat de Opoziție.

Europa Liberă a încercat să afle dacă există un acord cu Uniunea Europeană pentru decontarea voucherelor de 50 de euro până la momentul anunțului făcut la Palatul Parlamentului.

Analistul Adrian Bența a subliniat că banii pentru acest pachet nu există, iar România se află în deficit bugetar. O soluție ar fi împrumuturile pentru a finanța deficitul.

„Trebuie să ajutăm categoriile persoanele care nu își permit traiul de la o lună la alta. Ajutoarele care sunt date pentru persoanele care nu își permit traiul zilnic sunt binevenite din grija față de semeni. Măsurile nu le-am văzut însă în Monitorul Oficial”, a spus Adrian Bența.

El atrage atenția că în România inflația nu poate să fie ținută sub control și a depășit 10%.

Fostul ministru al Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu (PNL), a precizat că nu a existat vreo discuție oficială cu Comisia Europeană în legătură cu voucherele de 50 de euro, ci doar despre cheltuielile legate de persoanele venite din Ucraina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img