spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăActualitateEuropa Liberă: Cei mai performanți lideri PNL nu vor avea funcții în...

Europa Liberă: Cei mai performanți lideri PNL nu vor avea funcții în conducerea PNL

-

Doi dintre cei mai performanți lideri din PNL nu vor candida la Congresul de la Romexpo, chiar dacă rezultatele din alegeri i-ar fi recomandat pentru o funcție de conducere. Ei vor să se delimiteze de conducerea care va rezulta după Congres, transmite Radio Europa Liberă.  

- Reclama -

Ilie Bolojan, președintele organizației PNL Bihor, nu se va regăsi pe lista de la Congres pentru stabilirea noii conduceri, au declarat surse din partid pentru Europa Liberă.

Numele lui Bolojan a fost avansat în timpul bătăliei interne drept a treia cale în partid, dar președintele Consiliului Județean Bihor a refuzat constant să participe la această competiție. În discuțiile informale, el le-a transmis colegilor că poate deveni președinte executiv într-o formulă cu Dan Motreanu președinte.

Bolojan nu se află în relații cordiale cu președintele Klaus Iohannis și nu acceptă ca PNL să fie condus direct de la Palatul Cotroceni.

Liderul organizației Giurgiu, filiala cu cele mai bune rezultate din punct de vedere procentual în alegerile din 2020, Motreanu a evitat și el să intre în această bătălie de la Congres.

Cei doi lideri au preferat să joace o carte a neutralității în confruntarea Orban – Cîțu, să nu se asocieze ca imagine cu vreo tabără. Niciunul nu se va regăsi pe lista viitoarei conduceri a partidului, nici măcar pentru funcția de vicepreședinte.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img