spot_img
28.5 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeEurodeputat PPE german: Exclus Schengen pentru România

Eurodeputat PPE german: Exclus Schengen pentru România

-

„Sunt extrem de dezamăgit că, la 10 ani de la aderarea României la UE, nu s-au făcut progrese în combaterea corupției și în eforturile de creare a unei justiții independente” – astfel a rezumat eurodeputatul PPE german Markus Ferber și vicepreședinte al Fundației Hanns Seidel, rezultatele convorbirilor purtate la București cu politicieni și reprezentanți ai societății civile, transmite Deutsche Welle.

- Reclama -

Este inevitabilă continuarea Mecanismului de Cooperare și Verificare impus României în urmă cu 10 ani, a subliniat Ferber. „Nici integrarea României în spațiul Schengen nu intră în discuție din cauza marilor deficite constatate la autoritățile de urmărire judiciară.“, a mai spus el.

Eurodeputatul german a condamnat în termenii cei mai duri atacurile la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, și împotriva minorității germane: „Este inacceptabil să-i asociezi prin minciuni și calomnii pe președintele țării și pe minoritatea germană cu nazismul. Aștept o distanțare clară a Guvernului României de aceste calomnii”, a insistat Ferber. Nici investitorii germani din România nu au scăpat de defăimări în ultimele săptămâni. „Firmele bavareze sunt cei mai mari investitori din România, generând mii de locuri de muncă. Este inacceptabil ca angajamentul lor să fie pătat de asemenea minciuni defăimătoare.”
 
Ferber l-a apărat în continuare pe președintele Iohannis, după ce guvernul l-ar fi acuzat că nu a făcut nimic pentru românii afectați de Brexit. „Putem asigura drepturile angajaților europeni din Marea Britanie doar printr-o prestație comună la nivel european. Abordări naționale, de genul celor dorite de Guvernul României de la președinte, îngreunează impunerea intereselor europene comune în raporturile cu guvernul britanic. „Iohannis acționează inteligent și în interesul compatrioților săi la nivel european, demers în care guvernul ar trebui să-l sprijine”, a arătat Ferber.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...