spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeEugen Tomac: În lipsa unei reforme profunde, sistemul de sănătate din România...

Eugen Tomac: În lipsa unei reforme profunde, sistemul de sănătate din România va continua să ia vieți în loc să le salveze

-

Comandat de Partidul Mişcarea Populara – Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei

Executat de Flux 24 Media Communications

- Advertisement -

CUI: 41240004

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, trage un semnal de alarmă asupra modului defectuos în care sistemul de sănătate din România funcționează, punând în pericol viața pacienților. 

“Una dintre principalele îngrijorări ale românilor este înrăutățirea stării de sănătate, una total justificată. Zi de zi, suntem martori la adevărate tragedii cauzate de un sistem de Sănătate defect. Asistăm cu stupoare cum femei însărcinate nasc pe caldarâm în fața spitalelor care le-au trimis acasă. Cum iau foc secții întregi din cauza incompetenței. Condițiile inumane în care sunt ținuți bătrânii și persoanele vulnerabile reflectă o lipsă crasă de respect pentru demnitatea celor care ne-au crescut. La aproape 10 ani de la Colectiv, România încă nu are un centru pentru mari arși din 4 promise! După incendiile de la Crevedia și Călimănești, mulți dintre răniți au fost transferați în străinătate”, afirmă Eugen Tomac. 

Candidatul Dreapta Unită pentru Parlamentul European acuză guvernarea PSDPNL pentru starea Sănătății din România.

“Sistemul de sănătate din România funcționează după chipul și asemănarea acestei guvernări. Proiectele pentru spitale regionale sunt minciuni electorale de mai bine de 20 de ani. Am avut o șansă – finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență, însă actuala coaliție a pierdut o parte considerabilă din fondurile alocate, în valoare de sute de milioane de euro, din cauza nerespectării termenelor și a cerințelor asumate, explică Eugen Tomac. 

Președintele PMP spune ca spitalele trebuie scoase de sub control politic: “Sistemul de Sănătate din România trebuie reformat din temelii. PMP a propus acum niște ani un proiect de modificare a legii sănătății, care pune pe prim plan pacienții și sănătatea lor. Spitalele trebuie scoase de sub control politic. Doar un manager profesionist, ales în urma unui concurs va fi capabil să se impună în relația cu orice instituție și să vegheze la buna funcționare a spitalului. 

Avem nevoie de modernizarea infrastructurii medicale, prin construirea și renovarea spitalelor spre a oferi condiții sigure pentru pacienți. Toți cetățenii trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, indiferent unde locuiesc.

De aceea, pe 9 iunie, este esențial să mergem la vot și să alegem oameni onești, care au curajul de a distruge lanțul corupției și al incompetenței. 

Votul vostru contează și poate aduce schimbările de care avem nevoie.

Este în puterea noastră să înlocuim stânga comasată cu oameni curați, de dreapta. Și asta se face foarte simplu, prin vot!

Pe 9 iunie, vă invit să susțineți candidații Alianței Dreapta Unită. 

Un vot pentru Dreapta Unită este un vot împotriva neputinței PSDPNL.  

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, este singura forță politică care poate reforma din temelii sistemul de sănătate din România! ” 

Comandat de Partidul Mişcarea Populara – Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei

Executat de Flux 24 Media Communications

CUI: 41240004

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img