spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăExterneEȘEC AL SUMMITULUI UE DE LA BRATISLAVA: Orban ACUZĂ politica autodistrugătoare privind...

EȘEC AL SUMMITULUI UE DE LA BRATISLAVA: Orban ACUZĂ politica autodistrugătoare privind migrația/ Iohannis POET

-

Reuniunea de la Bratislava nu a reuşit să modifice politicile „autodistrugătoare şi naive” în materie de imigraţie ale Uniunii Europene, a regretat premierul Ungariei, Viktor Orban, citat de Reuters conform Mediafax.

Înainte de începerea summitului, cancelarul german Angela Merkel, a cerut o decizie urgentă privind viitorul UE, dar care nu a putut fi luată.

- Advertisement -

Liderii UE au decis să mai discute în martie anul viitor.

„Summitul nu a reuşit să schimbe politicile autodistrugătoare şi naive în materie de imigraţie”, a declarat Viktor Orban după summitul informal al Consiliului European desfăşurat la Bratislava.

- Advertisement -

Uniunea Europeană „nu este un pacient cronic ci este o reușită”, dincolo de crizele care au afectat-o în ultima perioadă, a apreciat vineri președintele Klaus Iohannis, la summitul liderilor UE de la Bratislava.

Orban a explicat că va aborda tema imigraţiei extracomunitare cu ocazia unei reuniuni a ţărilor balcanice programată pe 24 septembrie la Viena.

Guvernul Viktor Orban a adoptat, în ultimii ani, măsuri dure pentru limitarea imigraţiei extracomunitare.

Reuniunea informală a Consiliului European de astăzi de la Bratislava reprezintă începutul unui proces de reflecție care va relansa proiectul european. Cetățenii Uniunii și protecția acestora vor fi în centrul preocupărilor noastre. Alături de ceilalți lideri europeni am trasat principalele acțiuni pe termen scurt și mediu prin așa-numitul roadmap, ale cărui rezultate le vom evalua în martie 2017. Am susținut puternic necesitatea unor proiecte care să aducă creștere economică și locuri de muncă, în special pentru tineri. Vrem să facem Uniunea mai puternică și mai bună, iar România devine un actor din ce în ce mai relevant și implicat în acest proces, a scris președintele Klaus Iohannis pe facebook.

Liderii europeni au convenit vineri, la summitul informal de la Bratislava, asupra unei foi de parcurs cu mai multe teme ce vor fi examinate în lunile următoare, iar rezultatele acestui plan care vizează relansarea proiectului european după Brexit (ieșirea Marii Britanii din UE) vor fi discutate la summitul din luna martie 2017, relatează agențiile DPA și EFE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img