spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeEșec al mitingului de la Târgu Mureș împotriva ”atrocităților” românilor la Valea...

Eșec al mitingului de la Târgu Mureș împotriva ”atrocităților” românilor la Valea Uzului

-

Preşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Trasilvania (PPMT), Csomortanyi Istvan, a solicitat marţi seara, la protestul organizat la Târgu Mureş de către formaţiunea sa, la care au luat parte în jur de 100 de persoane, ca maghiarii să fie lăsaţi în pace şi să le fie respectate drepturile, transmite Agerpres.

- Reclama -

„Am anunţat acest eveniment pentru două motive: în primul şi în primul rând, văzând evenimentele cu caracter antimaghiar pe care le-am avut în această vară, ca un fel de protest legat de aceste evenimente, începând cu atrocităţile din Valea Uzului, apoi introducerea Codului administrativ care a strâmtorat drepturile de folosire a limbilor minoritare, putem aminti şi situaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie de aici, din Târgu Mureş, şi multe alte asemenea evenimente. Cerem ca comunitatea maghiară să fie lăsată în pace şi să-i fie respectate drepturile pe care o comunitate minoritară în Europa le are. Al doilea scop este un apel pentru unitate, în rândul comunităţii maghiare să fie unitate, să ajungem la o înţelegere şi legat de alegerile locale, care vor urma. Şi, bineînţeles, să existe consens în rândul maghiarimii măcar legat de problemele vitale, importante pe care le avem în Transilvania”, a declarat presei, Csomortanyi Istvan.

Liderul PPMT a spus ca acest protest de la Târgu Mureş este al cincilea eveniment similar organizat de partidul său, începând din iunie, după cele de la Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc şi Cristuru Secuiesc.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...