spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriEșec al Finanțelor: Băncile nu mai vor să împrumute statul

Eșec al Finanțelor: Băncile nu mai vor să împrumute statul

-

Ministerul Finanțelor a împrumutat azi, prin vânzarea de titluri de stat, 398 milioane de lei, la dobândă în creștere semnificativă, suma fiind mai puțin de jumătate față de cele 900 de milioane de lei, cât a anunțat statul că vrea să atragă de la bănci și investitori prin cele două licitații derulate azi. Investitorii sunt reticenți din cauza incertitudinilor privind măsurile fiscale adoptate de Guvern, cum ar fi taxa pe active bancare sau taxele pe afaceri în domenii ca telecom și energie, dar și din cauza modului în care acestea ar putea afecta evoluția economiei în acest an, transmite Profit.ro.

- Reclama -

Finanțele au programat pentru joi două licitații, vizând să obțină 500 de milioane de lei prin vânzarea de titluri de stat pe 12 luni și 400 de milioane de lei prin vânzarea de obligațiuni pe 10 ani. Ofertele pentru titlurile pe 12 luni au totalizat 209,1 milioane de lei, mult sub așteptările Finanțelor și cu dobânzi cerute de bănci mai mari decât a fost dispus să acceprte statul, astfel încât au fost respinse în totalitate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...