Escrocul proxenet din Târgu Mureș

0
79

Un proxenet din Târgu Mureş a reuşit să păcălească o bătrânică bogată şi singură, profitând de vârsta sa înaintată şi de problemele medicale, lăsând-o fără şapte apartamente pe care femeia în vârstă de 84 de ani le deţinea în municipiu, scrie Adevărul

După patru ani de anchetă şi procese, Judecătoria Târgu Mureş a dispus condamnarea bărbatului de 25 de ani la cinci ani şi patru luni închisoare pentru înşelăciune în formă continuată. În plus, instanţa l-a obligat să achite bătrânei escrocate daune materiale în cuantum de 500.000 euro (contravaloarea apartamentelor) şi 50.000 de euro daune morale. Decizia instanţei nu este definitivă, pe 26 octombrie la Curtea de Apel Târgu Mureş urmând a începe judecarea căii de atac formulat de bărbatul condamnat. Cazul de la Târgu Mureş vine să arate cu câtă uşurinţă cad pradă escrocilor persoanele în vârstă, dar şi cum reuşesc samsarii imobiliari să acţioneze cu largul concurs al celor care ar trebui să vegheze la legalitatea locumentelor: notarii.

Tânărul din Târgu Mureş avea doar 20 de ani când a reuşit să intre în graţiile bătrânei bogate, prezentându-se ca fiind un băiat orfan şi fără locuinţă. În realitate, individul era un proxenet care înlesnea practicarea prostituţiei unor minore. În 2017, a fost condamnat cu suspendare pentru proxenetism, fără ca bătrâna care îl credea un biet orfan să ştie de situaţia sa penală.