spot_img
20.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeErdogan: Suedia şi Finlanda trebuie să extrădeze în Turcia până la...

Erdogan: Suedia şi Finlanda trebuie să extrădeze în Turcia până la 130 de „terorişti” pentru ca să votăm aderarea la NATO

-

Suedia şi Finlanda trebuie să deporteze sau extrădeze în Turcia până la 130 de ‘terorişti’ înainte ca parlamentul de la Ankara să le aprobe cererile de aderare la NATO, a transmis preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters conform Agerpres.

Turcia afirmă că Suedia, în special, trebuie să adopte o atitudine mai clară împotriva a ceea ce Ankara consideră a fi terorişti, în principal militanţi kurzi şi un grup pe care îl acuză de tentativa de puci din 2016.

- Advertisement -

‘Noi am spus: uitaţi, dacă nu ni-i predaţi pe teroriştii voştri, nu o putem trece prin parlament (ratificarea cererii de aderare la NATO – n.red.)’, a afirmat Erdogan duminică seara, referindu-se la o conferinţă de presă comună avută în noiembrie cu prim-ministrul suedez Ulf Kristersson.

‘Pentru ca aceasta să treacă prin parlament, înainte de toate trebuie să ne predaţi mai mult de 100, în jur de 130 dintre aceşti terorişti’, a continuat preşedintele turc.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img