spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeErdogan sfidează, din nou, America

Erdogan sfidează, din nou, America

-

Turcia ia în considerare achiziţionarea unui nou lot de sistemul rus de rachete de apărare S-400, în ciuda faptului că afacerea este un punct sensibil în relaţia cu SUA, aliate în cadrul NATO, relatează DPA conform Agerpres.

- Reclama -

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu are „nicio rezervă” în legătură cu posibilitatea de a cumpăra mai multe rachete din sistemul S-400, a relatat duminică agenţia naţională de presă Anadolu.

- Advertisement -

Erdogan a precizat că va discuta despre această chestiune în următoare sa vizită în Rusia.

Şeful agenţiei naţionale ruse de export al armelor Rosoboronexport, Aleksander Miheiev, a spus în urmă cu câteva zile că negocierile cu Turcia privind achiziţionarea a noi rachete din sistemul S-400 sunt aproape de finalizare.

- Advertisement -

„În viitorul apropiat, noi şi partenerii noştri vom începe redactarea şi semnarea contractului”, a spus Miheiev.

Turcia şi SUA au o lungă dispută în legătură cu achiziţionare acestui sistem de apărare, iar anul trecut, în timpul fostului preşedinte american Donald Trump, Washingtonul a impus chiar sancţiuni din cauza afacerii.

SUA se tem că Rusia ar putea obţine date despre capacităţile de a fi nedetectat ale avionului de luptă F-35 prin radarul sistemului S-400, motiv pentru care Turcia a fost exclusă de la achiziţionarea avionului, chiar dacă a fost un partener în construirea modelului şi a vrut să cumpere mai multe aeronave

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img