spot_img
18.1 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeErdogan cere ca produsele ruseşti să fie transportate prin coridorul instituit în...

Erdogan cere ca produsele ruseşti să fie transportate prin coridorul instituit în Marea Neagră în baza acordului privitor la exportul de cereale

-

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat vineri că, la întâlnirea pe care o va avea săptămâna viitoare cu omologul rus Vladimir Putin, va cere ca produsele ruseşti să fie transportate prin coridorul instituit în Marea Neagră în baza acordului privitor la exportul de cereale, mediat în iulie de ONU, informează Reuters, preluând postul turc Haberturk.

Erdogan le-a spus jurnaliştilor aflaţi în avionul cu care revenea dintr-un turneu în zona Balcanilor că exportul de cereale şi de alte produse ruseşti va ajuta ţări sărace aflate într-o situaţie dificilă.

Tot vineri, Kremlinul a anunţat că preşedinţii Putin şi Erdogan vor discuta, atunci când se vor întâlni în Uzbekistan săptămâna viitoare, despre implementarea unui acord referitor la exportul de grâne, acord pe care ambii l-au criticat.

Putin a declarat miercuri că Rusia şi ţările în curs de dezvoltare au fost ‘înşelate’ prin termenii acordului şi că va încerca modificarea acestuia înainte de prelungirea ce ar urma să aibă loc în noiembrie. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...