spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeErdogan: Atâta timp cât Suedia continuă să permită grupărilor teroriste din Turcia...

Erdogan: Atâta timp cât Suedia continuă să permită grupărilor teroriste din Turcia să se plimbe liber în Suedia nu putem privi favorabil apartenența Suediei la NATO

-

NATO nu este pregătită acum pentru aderarea Suediei, a declarat vineri președintele turc Tayyip Erdogan într-un interviu acordat CNN.

- Reclama -

„Atâta timp cât Suedia continuă să permită grupărilor teroriste din Turcia să se plimbe liber în Suedia, pe străzile din Stockholm, nu putem privi favorabil apartenența Suediei la NATO”, a spus Erdogan.

„Nu suntem pregătiți pentru Suedia în acest moment”, a adăugat el. „Pentru că o țară NATO ar trebui să aibă o poziție puternică când vine vorba de combaterea terorismului”.

În mai 2022, Finlanda și Suedia au solicitat aderarea la NATO, dar oferta lor de intrare a fost respinsă de Ankara. Turcia a cerut țărilor nordice să desemneze organizațiile kurde drept teroriste și să-i extrădeze în Turcia pe cei acuzați de activitate teroristă sau de sprijinirea tentativei de lovitură de stat din 2016. La 31 martie, parlamentul turc a ratificat un protocol privind aderarea Finlandei la alianță, care a venit intra în vigoare la 1 aprilie

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img