spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeErdogan amenință că rupe acordul pentru intrarea în NATO a Suediei și...

Erdogan amenință că rupe acordul pentru intrarea în NATO a Suediei și Finlandei

-

Acordul semnat cu Finlanda şi Suedia de a renunţa la veto-ul faţă de candidatura lor la NATO nu reprezintă finalul chestiunii şi obligă cele două state nordice să îşi respecte promisiunile, a declarat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Reuters și Agerpres.

- Reclama -

După mai multe ore de discuţii care au avut loc marţi la Madrid, Erdogan şi liderii finlandez şi suedez au convenit asupra unei serii de măsuri de securitate în schimbul unui sprijin din partea Ankarei, care îşi exprimase îngrijorări legate de terorism şi embargoul asupra armelor.

- Advertisement -

Vorbind cu presa în timpul zborului de întoarcere de la summitul NATO de la Madrid, Erdogan a spus că nu trebuie să se grăbească ratificarea celor două candidaturi în parlament. Ankara trebuie să vadă mai întâi dacă cele două ţări îşi respectă promisiunile făcute pe baza memorandumului, inclusiv extrădarea suspecţilor căutaţi de Turcia, a spus el.

„Trebuie să se ştie că aceste semnături nu înseamnă că subiectul s-a încheiat. Fără aprobarea parlamentului nostru, (acordul) nu intră în vigoare. Prin urmare, nu e nevoie să ne grăbim”, a spus Erdogan, citat de postul de televiziune NTV.

- Advertisement -

„Mingea este acum în terenul lor. Suedia şi Finlanda nu sunt membre ale NATO”, a adăugat el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img