spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeEmisarul lui Trump în Coreea de Nord

Emisarul lui Trump în Coreea de Nord

-

Negociatorul american pentru Coreea de Nord urmează să efectueze miercuri o vizită la Phenian pentru a pregăti următorul summit dintre preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, prevăzut la sfârşitul lui februarie, a anunţat luni Departamentul de Stat, relatează AFP.

- Reclama -

Stephen Biegun, care a ajuns duminică la Seul, „va pleca pe 6 februarie la Phenian pentru a se întâlni cu omologul său nord-coreean, Kim Hyok Chol, pentru a pregăti al doilea summit” dintre cei doi lideri, potrivit comunicatului.

Această întâlnire trebuie să permită, de asemenea, „noi progrese” referitoare la „angajamentele” celor două părţi, a precizat Departamentul de Stat, citând în special „denuclearizarea”, „transformarea relaţiilor” dintre Coreea de Nord şi Statele Unite, precum şi „edificarea unei păci durabile în Peninsula Coreeană”.

Locul şi data acestui summit „au fost stabilite”, a declarat preşedintele Statelor Unite într-un interviu acordat duminică postului CBS. El a promis că le va dezvălui la începutul săptămânii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...