spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăExterneEmisarul american pentru Coreea de Nord la Moscova înainte de o...

Emisarul american pentru Coreea de Nord la Moscova înainte de o posibilă întâlnire Putin-Kim Jong Un

-

Emisarul american pentru Coreea de Nord este aşteptat la Moscova miercuri pentru convorbiri cu responsabili ruşi, înainte de o posibilă întâlnire între Kim Jong Un şi Vladimir Putin, relatează AFP.

Stephen Biegun urmează să se întâlnească miercuri şi joi „cu responsabilii ruşi pentru eforturile de a ajunge la o denuclearizare finală şi total verificată a Coreii de Nord”, potrivit Departamentului de Stat american.

- Advertisement -

Această vizită intervine în contextul în care media ruse, sud-coreene şi japoneze au relatat că Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-ar putea întâlni în curând în primul lor summit bilateral, în Extremul Orient rus.

Ziarul rus Izvestia, care citează surse diplomatice, a relatat miercuri că întâlnirea va avea loc în oraşul rus Vladivostok, înainte ca Vladimir Putin să se deplaseze în China pe 26 şi 27 aprilie pentru un summit economic.

- Advertisement -

Una dintre sursele întrebate de ziar despre acest subiect indică totuşi că aceste planuri s-ar putea schimba, având în vedere „personalitatea impulsivă” a liderului nord-coreean.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img