spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeEmirate sau Qatar la TAROM?

Emirate sau Qatar la TAROM?

-

Guvernul român are în vedere, pentru domeniul aerian, colaborări cu potențiali finanțatori, ca urmare a faptului că Uniunea Europeană nu mai alocă fonduri prin programele operaționale, transmite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Ne interesează să scoatem TAROM din această zonă nefericită economic, cu efecte în calitatea serviciilor. Statul nu poate veni cu un ajutor de stat, pentru că ceilalți jucători ar reclama situația. Și atunci trebuie să găsești investitori. Căutăm acest lucru și sper să și găsim”, a spus Grindeanu.

- Advertisement -

Guvernul negociază cu două companii din Qatar și Emiratele Unite, unde premierul Ciolacu este la acest moment în vizită, vânzarea unui pachet de acțiuni la compania națională aeriană TAROM.

Acum, unul dintre pețitorii TAROM este Emirates Airlines, locul patru în topul mondial, cu 300 de avioane în flotă și curse către 150 de orașe din 85 de țări. 

- Advertisement -

Altă variantă este Qatar Airways, care are 43.000 de angajați, 200 de aeronave și peste 170 de destinații internaționale. Guvernul negociază inclusiv cedarea a cel puțin 51% din acționariatul TAROM, conform TVR Info.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img