spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeEminescu ar câștiga astăzi din cărțile sale 2500 lei pe lună

Eminescu ar câștiga astăzi din cărțile sale 2500 lei pe lună

-

Chiar dacă românii se întrec pe facebook în poezii și osanale ridicate poetului național pe 15 ianuarie, data sa de naștere, nu-l citesc decât școlarii și cărțile lui se vând din ce în ce mai slab. Potrivit dr. Lucian Pricop, istoric și critic literar,  președinte al Societății Editorilor din România, dacă ar fi trăit astăzi, Eminescu ar fi câștigat din drepturile de autor ale cărtilor sale de poezie în jur de 2.500 de lei pe lună, impozabili, adică mai puțin decât un profesor de gimnaziu de română, scrie Profit.ro.

- Reclama -

„Viața modestă a lui Eminescu din simularea noastră nu i se datorează, ci ține de condiția noastră, de felul în care trăim și alegem să trăim posteritatea lui Eminescu. Sigur un indicator concludent pentru diferențele dintre veniturile potențiale ale lui Eminescu și cele ale poetului suedez Tomas Tranströmer (și nu pentru că i s-a decernat în 2011 Premiul Nobel pentru Literatură) poate fi media europeană anuală a consumului cultural pe cap de locuitor care se ridică la 1.400 Euro (conform Eurostat – Biroul European de Statistică), în vreme ce în România, acesta a fost în același an 2017 de 138 de euro”, a mai spus Pricop.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...