spot_img
0.7 C
București
joi, decembrie 1, 2022
AcasăDezvaluiriEmil Hurezeanu, DEZVĂLUIRI HALUCINANTE despre atentatele de la #Bruxelles: Duminică am făcut...

Emil Hurezeanu, DEZVĂLUIRI HALUCINANTE despre atentatele de la #Bruxelles: Duminică am făcut ticketingul la poarta din aeroport care a explodat azi, NIMENI nu m-a controlat, nu mi-au cerut nici măcar actul de identitate

-

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a vorbit la Digi24 despre hibele de securitate de pe aeroportul din Bruxelles, pe care le-a sesizat personal, duminică seară, când a intrat cu ticketul pe care îl avea pe telefon, fără să i se ceară actul de identitate. „Am plecat exact de la poarta A, care azi a fost aruncată în aer”, a povestit Emil Hurezeanu.

- Reclama -

CITIȚI ȘI:Teroriștii de la Bruxelles vin din interiorul societăților occidentale, afirmă un fost consilier prezidențial

CITIȚI ȘI:Fostul europarlamentar Sebastian Bodu: Aeroportul din Bruxelles are grave probleme de securitate

Zilele trecute am fost şi eu la Bruxelles, m-am întors duminică seara, exact de la poarta de plecări care azi a fost aruncată în aer, de la poarta A, de unde pleacă şi avioane în Spaţiul Schengen şi spre SUA. Deşi călătoream în Spaţiul Schengen, deşi eram la 24 de ore de la arestarea teroristului în cartierul belgian, vineri seara, deşi fusesem avertizat să ajung la aeroport cu două ore înainte pentru că, se presupunea, controalele sunt foarte riguroase, nu era nicio formă de supraveghere în aeroport. Am putut intra cu tiketul pe care îl aveam pe telefon fără ca cineva, până la intrarea în avionul de Berlin, să îmi ceară actul de identitate care să facă dovada coincidenţei între posesor şi a identităţii cu acelaşi nume. Mi s-a părut straniu. Şi am văzut aici unul dintre acele puncte slabe sau verigi lipsă într-un sistem altminteri de securitate complex pentru ca la Grand Place în Bruxelles, sâmbătă şi duminică, cel puţin, arăta ca scena unui război care urmează să înceapă sau care nu s-a terminat – militari îmbrăcaţi în mai multe rânduri de uniforme, blindaje, în schimb în aeroport nu m-am putut opri să constat acest lucru”, a povestit Emil Hurezeanu.

Așa ceva NU se întâmplă nici pe zborurile interne din România, ca de exemplu București-Cluj, a susținut Hurezeanu.

Mai putem oare acum în faza de criză acută a globalizării să revenim de la fragmentare la coordonare şi coeziune? Pericolele sunt prea dese, secvenţele se succed prea repede, suntem în situaţia pompierilor, a echipajelor de urgenţă care intervin în urma unor explozii, a unui atentat. Sunt politicienii mai senini şi mai calmi decât noi în aşa fel încât în spate să rezove lucrurile şi să solidifice platformele mari pe care se reconstruieşte solidaritatea?”, a comentat la Digi24 ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img