spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeEmbargoul UE împotriva petrolului rusesc este doar pe hârtie și, de fapt,...

Embargoul UE împotriva petrolului rusesc este doar pe hârtie și, de fapt, crește prețurile

-

Membrii Uniunii Europene au anunţat că au convenit să impună un embargo asupra petrolului rusesc, însă acesta va fi doar un embargo parţial, deoarece nu va afecta petrolul rusesc importat prin conducte, arată o analiză a casei de brokeraj XTB Polonia. Aceasta arată că petrolul rusesc va continua să curgă în Europa prin conducte. În plus, măsurile convenite par a fi un „embargo pe hârtie”, care nu afectează disponibilitatea materiei prime, dar sporeşte incertitudinea şi alimentează creşterea preţurilor pe piaţa petrolului, transmite news.ro.

- Reclama -

Rusia trimite cantităţi record de ţiţei în India şi China, iar cei mai mari producători OPEC deţin capacitate neutilizată din cauza cererii mai scăzute din Asia, unde ajunge tot mai mult petrol rusesc.

- Advertisement -

”Uniunea Europeană a anunţat că a ajuns la un acord privind embargoul asupra petrolului rusesc. Încă o dată, măsurile convenite par a fi un „embargo pe hârtie”, care nu afectează disponibilitatea materiei prime, dar sporeşte incertitudinea şi alimentează creşterea preţurilor pe piaţa petrolului”, arată analiza casei de brokeraj, care spune că va fi doar un embargo parţial, deoarece nu va afecta petrolul rusesc importat prin conducte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img