spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeEmbargoul asupra petrolului rusesc începând cu 5 decembrie va lovi economia europeană

Embargoul asupra petrolului rusesc începând cu 5 decembrie va lovi economia europeană

-

Comisia Europeană a publicat prognoza economică conform căreia 19 membri ai zonei euro vor intra în recesiune în timpul iernii. Odată cu creșterea prețurilor energiei electrice, creșterea costului vieții și a ratelor dobânzilor, sunt așteptate noi creșteri ale prețurilor și creșterea șomajului, în timp ce comerțul va fi încetinit. Multe companii raportează deja pierderi și reduc producția.

- Reclama -

Conflictele din Ucraina au majorat prețul gazului, curentului electric și materiei prime, care a adus venituri uriașe marilor companii energetice. În timp ce ele se îmbogățesc, economia care depinde de sursele de energie abia supraviețuiește.

Subvențiile de stat rezolvă problemele doar pe termen scurt, dar criza energetică împinge companiile din ce în ce mai adânc în faliment și pune în pericol standardele cetățenilor. Parlamentul European cere de la Bruxelles soluții rapide și concrete la nivelul Uniunii.

Experții mai avertizează că ultimele prognoze de încetinire a creșterii economice în Uniunea Europeană s-ar putea înrăutăți deja la începutul anului, din cauza consecințelor embargoului asupra petrolului rusesc care intră în vigoare la 5 decembrie.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img