spot_img
4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăExterne#ELYSEE2017/Noi acuzații împotriva lui Francois Fillon

#ELYSEE2017/Noi acuzații împotriva lui Francois Fillon

-

Candidatul dreptei la alegerile prezidențiale din Franța, François Fillon, a obținut în 2013 de la omul de afaceri Marc Ladreit de Lacharriere un împrumut de 50.000 de euro, fără dobândă și nedeclarat oficial, scrie săptămânalul Le Canard Enchaîné, în ediția ce va apărea miercuri, transmite AFP.

- Reclama -

Potrivit jurnaliștilor săptămânalului satiric, Fillon ‘nu a considerat util să treacă’ acest împrumut în declarația de patrimoniu depusă la Înalta autoritate pentru transparența vieții publice.

Avocatul lui Fillon, Antonin Levy, a declarat că împrumutul a fost ‘restituit integral’, însă nu a precizat la ce dată.

Miliardarul Marc Ladreit de Lacharriere, un apropiat al lui François Fillon, este cel care, conform unei dezvăluiri anterioare a aceleiași publicații, i-a oferit un loc de muncă fictiv lui Penelope Fillon la o publicație literară pe care o patronează. Pentru presupusele activități prestate, soția fostului premier a încasat, între 2 mai 2012 și decembrie 2013, în jur de 5.000 de euro brut lunar.

Aceste noi acuzații, apărute la o zi după sfârșitul oficial al crizei politice declanșate de suspiciunile privind angajări fictive ale unor membri ai familei lui Fillon, ar putea relansa speculațiile legate de capacitatea acestuia de a-și menține candidatura.

Deocamdată, François Fillon încearcă să-și relanseze campania, cu mai puțin de 50 de zile înaintea primului tur de scrutin, în care sondajele îl plasează pe locul al treilea, după Marine Le Pen, președinta Frontului Național, și Emmanuel Macron, candidat independent.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img