spot_img
30.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalize#Elysee2017: François Fillon și soția sa, inculpați

#Elysee2017: François Fillon și soția sa, inculpați

-

După François Fillon, soția candidatului dreptei la alegerile prezidențiale din Franța a fost inculpată la rândul său marți într-un scandal privind posibile angajări fictive, transmite AFP, care citează o sursă judiciară.

- Reclama -

Potrivit acesteia, Penelope Fillon ar fi fost inculpată pentru „complicitate și ascundere a deturnării de fonduri publice”, „complicitate și utilizare abuzivă de active corporative” și „ascundere de fraudă agravată”.

Ea a fost audiată timp de mai multe ore de către magistrații francezi, a indicat o sursă apropiată anchetei, fără a da mai multe detalii.

François Fillon a fost inculpat pe 14 martie, în special pentru deturnare de fonduri publice, o premieră pentru un candidat major în prezidențialele franceze.

Penelope Fillon, soția candidatului conservator la președinția Franței, este bănuită că a falsificat un document pentru a-și justifica locul de muncă de la biroul parlamentar al soțului ei, Francois Fillon, scria marți presa franceză, sintetizată de agenția EFE.

Cotidianul Le Parisien a dezvăluit un contract care, potrivit anchetatorilor, ar constitui o dovada că soții Fillon ar fi falsificat documente.Potrivit aceleiași publicații, respectivul document a fost găsit în timpul percheziției efectuate pe 10 martie în biroul lui Francois Fillon de la Adunarea Națională.

Printre alte documente confiscate atunci se regăsesc și state de plată nesemnate pe numele Penelope Fillon și datate din anul 2012, ce arată că ea avea un contract de muncă pentru un post de asistentă parlamentară și cu un program de lucru săptămânal de 20 de ore.

Alte documente găsite în timpul unei alte percheziții sugerează existența unui contract pentru 14 ore de lucru pe săptămână remunerate cu un salariu lunar brut de 3.872 de euro.

Însă Penelope Fillon a mai avut în aceeași perioadă un contract full-time în cadrul publicației ‘La revue des deux mondes’, condusă de un prieten al soțului ei, post pentru care ar fi primit un salariu lunar vrut de 5.000 de euro și care de asemenea este suspectat că a fost un loc de muncă fictiv.

Dar Francois Fillon își susține în continuare nevinovăția și afirmă că toate aceste acuzații, ce au urmat unor dezvăluiri din presă, sunt motivate politic pentru a-i compromite șansele în cursa prezidențială, el vorbind recent și despre existența unui ‘cabinet negru’ care ar dirija această operațiune de la Palatul Elysee.

Inițial favorit al scrutinului din aprilie-mai, după izbucnirea scandalului privind locurile de muncă fictive ale membrilor familiei sale — cei doi copii ai săi fiind de asemenea implicați — sondajele nu îi mai dau șanse nici măcar să intre în turul doi, în care ar urma să se confrunte centristul Emmanuel Macron și lidera extremei drepte, Marine Le Pen

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...