spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăDezvaluiriElena Udrea: O firmă franco-belgiană ia piața #HexiPharma

Elena Udrea: O firmă franco-belgiană ia piața #HexiPharma

-

Elena Udrea a afirmat joi seară la România TV într-o emisiune moderată de Victor Ciutacu că o firmă franco-belgiană s-ar pregăti să ia piața #HexiPharma.

- Reclama -

Ea nu a menționat numele firmei în cauză.

Ea a acuzat serviciile secrete că ar controla firmele românești.

Este un război între părți din servicii sau între servicii, a spus Udrea.

Ciutacu a spus în emisiune că scandalul #HexiPharma ar fi pornit de la o firmă din Franța, care de ceva timp câștigă toate licitațiile în domeniu.

Ministerul Sanatatii a publicat, joi, lista tuturor contractelor de achizitii de substante biocide raportate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) in anul 2015 si o analiza comparativa a acestor contracte pe mai multi factori.

Potrivit datelor, Al Carina SRL a avut in 2015 contracte in valoare de 10.036.644 cu spitalele din Romania, dintre care un singur contract urias, de 10 milioane de lei, cu Spitalul de urgenta Targu Mures. Potrivit anuntului de atribuire din SEAP, e vorba de un acord cadru pe trei ani de furnizare antiseptice si dezinfectante.

Urmeaza Hexi Pharma, care in anul 2015, a avut contracte pentru dezinfectanti cu spitalele de stat in valoare totala de 7.928.378 lei. Si Hexi Pharma a castigat cu Spitalul de Urgenta din Targu Mures un contract de circa patru milioane de lei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...