spot_img
18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăDezvaluiriElena Udrea îi cere lui Tudorel Toader prevederi curajoase, ferme şi clare

Elena Udrea îi cere lui Tudorel Toader prevederi curajoase, ferme şi clare

-

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că ordonanţa de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale va fi ”inutilă dacă nu are prevederi curajoase, ferme şi clare”.

”Această Ordonanţă ar putea fi inutilă dacă nu are prevederi curajoase, ferme şi clare. Din experienţa personală în dosarul Gala Bute, dar şi a altora în această perioadă, am văzut că DNA minte instanţele că nu a lucrat probe pe baza Protocolului cu SRI, iar instanţele de judecată iau de bune aceste răspunsuri. Din fericire, în cazul meu a apărut acel document care arată minciuna procurorilor, precizându-se în respectiva Notă secretă că este o acţiune comună SRI-DNA în baza Protocolului, operaţiunea denumita Bujorul. Dar SRI nu va face publice astfel de Note, aşa că este un pericol să rămână de bune pentru judecători, chiar şi în Revizuire, minciuna procurorilor ca nu s-au folosit de protocoale ilegale”, a declarat pentru MEDIAFAX Elena Udrea.

- Advertisement -

Ea mai spune că instanţele de judecată vor trebui să recunoască faptul că s-au pronunţat pe probe ilegale.

”Cred că avem suficiente dovezi că mulţi judecători, parteneri de voie ori de nevoie cu Serviciul Român de Informaţii, nu vor fi dispuşi să o facă, aşa că vor încerca să se acopere, excluzând aparent probele făcute de SRI, dar păstrând pur şi simplu soluţiile”, a conchis Udrea.

- Advertisement -

”Pe mine nu mă afectează ordonanţa. Cu sau fără ea, cu modificările la codul de procedură penală sau nu, în cazul meu există şi acum text de lege care îmi permite să formulez revizuire, în baza acelui document secret prezentat de fostul Preşedinte unor instituţii – Comisia SRI din Parlament, CSM, dar pe care, din păcate, instanţa de judecată nu a dorit să îl vadă şi s-a pronunţat înainte de a fi desecretizat. Nici până acum SRI nu a răspuns Comisiei SRI la întrebările pe care aceasta i le-a formulat, anume dacă acel document pe care a scris cu cerneală verde domnul Coldea este adevărat, astfel încât să fie desecretizat şi trimis instanţei ICCJ pentru a fi probă în dosarul meu”, a apreciat Elena Udrea.

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că-i va propune premierului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, „după terminarea concediilor”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img