spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasămareElena Udrea a fost turnată la DNA de cea mai bună prietenă...

Elena Udrea a fost turnată la DNA de cea mai bună prietenă UPDATE

-

Mediafax a publicat miercuri la prânz extrase din referatul procurorilor în cazul Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea și administrator al moșiei de la Nana, din care reies detalii interesante privind cazul Udrea. Astfel, spun procurorii, Tudor Breazu ar fi intermediat primirea unei mite de aproximativ 300.000 de lei de către Elena Udrea, din care ar fi plătit pentru organizarea zilei ei de naştere la Predeal, dar şi excursii pentru ea şi Ana Maria Topoliceanu. Dar amănuntul cel mai interesant este „anchetatorii mai notează că, din declaraţia Anei Maria Topoliceanu, rezultă că sumele primite de la SC Consmin SA ajungeau în patrimoniul Elenei Udrea. Daca informația se confirmă înseamnă că Elena Udrea a fost turnată la DNA de cea mai bună prietenă a sa, Ana Maria Topoliceanu, cele două mergând fost anul trecut în februarie la Paris alături de Alina Bica.
CE MAI AFIRMĂ PROCURORII
„În acest context, în perioada 2010 – 2011, Tudor Breazu le-a ajutat pe Elena Udrea şi pe Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naţionale de Investiţii, să primească 300.000 de lei de la Dragoş Marius Botoroagă, administratorul SC Consmin SA, scopul mitei fiind de a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societate în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii.După ce Compania Naţională de Investiţii făcea plăţile către firma lui Botoroagă, acesta dispunea transferul a aproximativ 10 la sută din suma încasată către Ştefan Lungu, pe atunci consilierul personal al Elenei Udrea, prin societatea controlată de acesta – Last Time Studio SRL, în baza unor contracte de consultanţă fictive, se mai arată în documentul citat.În acest mod s-ar fi realizat cinci plăţi în valoare de 335.486 de lei, bani din care Lungu i-ar fi transferat lui Tudor Breazu, prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, în baza altor contracte de consultanţă fictive, sumele de 209.762 de lei, prin patru transferuri bancare, şi de 90.000 de lei, în numerar, spun procurorii.O parte a acestor sume i-ar fi fost înmânate în numerar Anei Maria Topoliceanu, care le-ar fi predat Elenei Udrea, mai spun procurorii, precizând că diferenţa a fost folosită de Breazu pentru a plăti cheltuieli ale celor două.Astfel, potrivit anchetatorilor, Breazu a achitat mai multe servicii de care ar fi beneficiat direct Elena Udrea, respectiv contravaloarea cazării pentru o vacanţă petrecută la hotelul Danai Beach Resort din Grecia, în perioada 2-5 septembrie 2011, şi costurile petrecerii organizate cu ocazia zilei de naştere a acesteia, la data de 26 decembrie 2012, la Hotelul Orizont din Predeal, în sumă de 12.999 de lei.Sumele primite ar fi fost folosite şi pentru plata unor excursii făcute de Breazu cu Topoliceanu: la Florenţa, în perioada 19 – 22 mai 2011 (cazare 9.462 lei, plus avion 4.468 de lei), la Mykonos – Grecia, în perioada 6 – 11 iulie 2011 (cazare 16.530 de lei şi avion 9.354 de lei), şi la Paris, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2011 (avion 5.406 de lei).”
CINE ESTE ANA MARIA TOPOLICEANU
image-2010-03-18-7043537-0-ana-maria-topoliceanu-facebook-com
Ana Maria Topoliceanu era considerată cea mai bună prietenă a Elenei Udrea. Potrivit hotnews.ro, Elena Udrea și Ana Maria Topoliceanu erau asociate, în 2002, în societatea Elan Grup SRL. În 2005, Udrea s-a retras din firmă, însă n-a uitat s-o ajute pe Ana Maria în continuare, trimițînd-o în Consiliul de Administrație al RAAPPS. în 2009, Udrea a numit-o pe Ana Maria Topoliceanu șef la Compania Națională de Investiții. Topoliceanu este de profesie avocat. Potrivit unor surse, Topoliceanu ar lucra acum pentru un alt denunțător în dosar, Gheorghe Stelian, zis Stelu.

UPDATE, 13.40: TOPOLICEANU A DECLARAT CĂ ÎI DUCEA MITA ACASĂ ELENEI UDREA SAU LA MINISTER

- Advertisement -

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată, în referatul privind propunerea de arestare preventivă a lui Tudor Breazu, în dosarul Gala Bute, obţinut de MEDIAFAX, că sumele primite de la administratorul SC Consmin SA, Dragoş Marius Botoroagă, ajungeau în final la Elena Udrea, în diferite modalităţi, fapt ce reiese din declaraţiile date de Ana Maria Topoliceanu.

Potrivit sursei citate, sumele primite în numerar sau retrase din contul bancar de Tudor Breazu erau înmânate Anei Maria Topoliceanu, iar ea le preda Elenei Udrea, „fie la locuinţa acesteia din Bucureşti, fie la Biroul din sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului”.

- Advertisement -

„Având în vedere relaţia de prietenie dintre cele două, precum şi faptul că în acea perioadă erau în desfăşurare mai multe fapte, remiterile nu se realizau imediat după plăţile efectuate de către Lungu Ştefan şi nici cu ocazia fiecărei plăţi. Topoliceanu Ana Maria ţinea o evidenţă a încasărilor de la Lungu Ştefan pe care i le comunica Breazu Tudor şi lua în calcul cheltuielile făcute din aceste sume, iar sumele rezultate din aceste tranzacţii le-a înmânat ministrului în două-trei ocazii”, au scris procurorii în referatul privind propunerea de arestare preventivă a lui Tudor Breazu.

UNA DIN DECLARAȚIILE ANEI MARIA TOPOLICEANU

topo

„La un moment dat, nu retin perioada, cred ca in 2011, Lungu Stefan mi-a spus ca a vorbit cu Udrea Elena, care i-a spus ca poate sa ia pentru ea o suma de bani de la firma Consmin SA, care avea lucrari la Compania Nationala de Investitii si ca i-a spus sa ia legatura cu mine ca sa stabilim conditiile in care va fi remisa aceasta suma. Conform acestei discutii, banii urmau sa fie luati pentru ministrul Elena Udrea. (…) Nu imi mai amintesc cu exactitate, dar cel mai probabil am vorbit cu Elena Udrea despre modalitatea in care urmau sa fie transferati acesti bani si ea mi-a spus sa ii iau prin intermediul societatii administrate de Breazu Tudor, zis Cici, un prieten comun. Numele societatii administrate de Breazu Tudor este Ekaton Consulting SRL”, potrivit declaratiei date de Topoliceanu in fata anchetatorilor, redata in referatul privind propunerea de arestare preventiva a lui Tudor Breazu, in dosarul Gala Bute.

UPDATE, 13.50: TOPOLICEANU URMĂRITĂ PENAL PENTRU LUARE DE MITĂ

Fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) Ana Maria Topoliceanu este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul Gala Bute, după ce ar fi primit bani de la administratorul unei firme, potrivit unor documente ale DNA obţinut de MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Ana Maria Topoliceanu, care apare în fotografiile cu deputatul PMP Elena Udrea şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în timpul unei călătorii la Paris, ar fi primit mită pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea persoanei care i-a dat banii, în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată că Topoliceanu a făcut aceste declaraţii la un moment la care nu avea nicio calitate procesuală, nefiind desfăşurate activităţi procesuale care să o privească.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img