Elena Stoica, candidat PSD Vrancea la Camera Deputaților: Redeschiderea școlilor în localitățile în care rata infectărilor cu COVID-19 nu depășește pragul de 3 la mie

0
47

Elena Stoica, candidat PSD Vrancea la Camera Deputaților, solicită redeschiderea școlilor și grădinițelor în localitățile în care rata infectărilor nu depășește procentul stabilit de guvernanți.

Solicitarea Elenei Stoica vine după ce mai mulți părinți din localitățile din zona de munte a județului i-au solicitat sprijin pentru ca unitățile de învățământ să fie redeschise. Elena Stoica spune că la mijloc este vorba „de un protest al părinților“ care nu au cu cine să își lase copiii pentru a merge la serviciu. „Este vorba de un protest al oamenilor din localitățile din zona de munte a județului Vrancea, care solicită sprijin pentru redeschiderea școlilor și grădinițelor în comunitățile în care nu există cazuri de infectare cu COVID-19 sau în acele localități în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie, așa cum au stabilit specialiștii din domeniu. Aceasta este solicitarea părinților din Cîmpuri, Răcoasa, Fitionești și nu numai. Este un protest al mamelor si bunicilor vizavi de măsura radicală luată de guvernanții liberali, de a închide școli și grădinițe fără a se ține cont de rata de infectare a zonelor geografice“, a afirmat Elena Stoica.

Aceasta a adăugat că multe dintre mamele cu care a discutat au spus că nu au cu cine să lase copiii, aceștia rămânând singuri și fiind astfel expuși la tot felul de riscuri. „Mamele mi-au solicitat sprijin susținând că atunci când pleacă la serviciu, copiii lor rămân singuri, fiind expuși la tot felul de pericole. Dacă copiii ar merge la școală și la grădiniță, atunci ar fi mai în siguranță. Iar în situațiile în care copiii sunt lăsați cu bunicii, aceștia nu știu să îi îndrume în ceea ce înseamnă învățământul on-line. Practic, oamenii susțin că au fost pedepsiți de Guvernul PNL doar pentru că au avut grijă și s-au protejat de noul coronavirus“, a arătat Elena Stoica.

Aceasta a mai precizat că din raportările făcute publice de Direcția de Sănătate Publică Vrancea rezultă că doar șase localități au o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, situație în care se impune trecerea în scenariul roșu și închiderea școlilor. „Sunt șase localități cu rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în celelalte 67 de localități vrâncene copiii ar putea merge la școală și la grădiniță, dar nu se dorește acest lucru“, a afirmat Elena Stoica.

Articol executat de FLUX 24 Media Communications la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020