spot_img
0.6 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizeElectoratul anti sistem din Franța a depășit 50%: ”Macron a ieșit slăbit...

Electoratul anti sistem din Franța a depășit 50%: ”Macron a ieșit slăbit iar Franța este divizată. 72% dintre alegători l-au respins în primul tur”

-

”Macron a ieșit slăbit iar Franța este divizată”, constată The Spectator.

- Reclama -

”Dacă o săptămână înseamnă mult timp în politică, cele două săptămâni rămase până la runda a doua par o eternitate. Multe pot depinde acum de dezbaterea televizată de duminică dintre Macron și Le Pen. El a șters podeaua cu ea în 2017, dar este puțin probabil să-și găsească oponentul atât de slab și de data aceasta.

Încă ne putem gândi că Macron va prevala în cele din urmă –  dar cu un scor redus și un proiect pe care nu îl poate implementa. Franța arată îngrozitor de divizată, iar Macron se vede slăbit în ambiția sa de a conduce Europa, odată ce 72% dintre alegători l-au respins în primul tur”.

Ziarul italian Corriere della Sera avertizează că  „Vocea suveranistă strigă mai tare ca niciodată. Și asta în capitala Iluminismului, a rațiunii, a drepturilor universale ale omului și a fraternității planetare. La susținătorii lui Marine Len Pen trebuie să-i adăugăm pe cei din extrema dreaptă a lui Éric Zemmour și din stânga radicală a lui Jean-Luc Mélenchon, care împreună cu grupările troțkiste și regaliste împing electoratul antisistem peste pragul fatidic de 50 la sută”. (Sursa: Eurotopics).

Pentru publicația poloneză Rzeczpospolita, citată de Eurotopics, „chiar dacă Macron iese învingător, Franța va trebui să se confrunte cu întrebări dificile. Președintele însuși a spus la începutul mandatului că Le Pen va ajunge la putere „în cinci sau zece ani” dacă el nu va reuși să transforme profund țara. Pericolul încă există: în 2027, liderul extremei drepte încă nu va împlini 60 de ani”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img