#EgyptAir/ Administrația SUA: Probabil o bombă la bord

0
336

Avionul de pasageri egiptean prăbuşit joi în Marea Mediterană probabil a avut o bombă la bord, afirmă surse din cadrul Administraţiei SUA şi din serviciile de informaţii americane citate de postul CNN, transmite Mediafax.

„Primele indicii par să confirme ipoteza unei bombe”, au declarat oficiali din cadrul Administraţiei americane.

Probabilitatea unui atac terorist este mai mare decât cea a unei defecţiuni tehnice în cazul avionului de pasageri prăbuşit în Marea Mediterană, a afirmat şi ministrul egiptean al Aviaţiei civile, Sherif Fatih. „Există o probabilitate mai mare ca avionul să fi fost vizat de un atac terorist decât de o eroare tehnică”, a declarat Fatih, citat de presa egipteană şi de cea italiană.

„Probabil este vorba de un act terorist, deocamdată nu avem certitudini”, a precizat Sherif Fatih.

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care zbura din Paris (Franţa) spre Cairo (Egipt) s-a prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană, în largul insulei elene Karpathos.

La bord erau 56 de pasageri şi zece membri ai echipajului. Este vorba de 30 de cetăţeni egipteni, de 15 francezi şi de cetăţeni din Marea Britanie, Belgia, Irak, Kuwait, Arabia Saudită, Sudan, Ciad, Portugalia, Algeria şi Canada.