spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeEfectul politicilor PSD: veniturile românilor cresc semnificativ mai mult decât cheltuielile

Efectul politicilor PSD: veniturile românilor cresc semnificativ mai mult decât cheltuielile

-

Politicile economice și sociale ale Partidului Social Democrat (PSD) de îmbunătățire a nivelul de trai al românilor au adus o majorare de 15% a veniturilor românilor, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Asta înseamnă de trei ori mai mult decât rata inflației de aproape 5% și aflată în continuă scădere din iunie 2023, de la preluarea puterii de către Marcel Ciolacu.

- Reclama -

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS) la 10 iulie, veniturile au crescut cu 7% față de trimestrul precedent, în timp ce față de primul trimestru din 2023, creșterea este de 15,3%, adică de circa trei ori mai mult decât inflația. În primul trimestru al anului 2024, veniturile totale medii lunare pe persoană în România au crescut cu 7% față de trimestrul precedent, atingând 3.210 lei.

- Advertisement -

Creșterea veniturilor, rezultat direct al politicilor PSD de investiții în economie

Politicile economice promovate de PSD, care au vizat majorarea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă au crescut veniturile totale medii lunare pe gospodărie la 8.049 lei în T1 2024, echivalentul a 3.210 lei pe persoană.

- Advertisement -

Potrivit INS, veniturile bănești medii lunare au crescut cu 7,4% față de T4 2023, atingând 7.473 lei pe gospodărie, în timp ce veniturile în natură au crescut cu 5,2%, ajungând la 576 lei lunar pe gospodărie.

Salariile și veniturile asociate acestora au fost principala sursă de venit, reprezentând 68,8% din veniturile totale ale gospodăriilor, o creștere de două puncte procentuale față de trimestrul anterior. Veniturile din prestații sociale au contribuit semnificativ la veniturile totale, reprezentând 19,3% din veniturile gospodăriilor în T1 2024.

Efectul sprijinului acordat de PSD românilor: salariul mediu a crescut cu 14,3%, pensiile cu 13,8%

Politicile PSD au un impact direct asupra creșterii veniturilor și îmbunătățirii condițiilor de viață ale românilor. Majorarea salariilor, susținerea companiilor românești alături de investițiile în infrastructură și dezvoltarea regională promovate de Guvernul Ciolacu ajută reducerea disparităților între urban și rural, asigurând astfel o distribuție mai echitabilă a resurselor și creșterea nivelului de trai al românilor.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu s-a ținut de cuvânt și a crescut în octombrie 2023 salariulminim brut pe economie la 3.300 de lei, iar de la 1 iulie 2024, la 3.700 de lei.

În ceea ce privește salariul mediu, în aprilie 2024, datele INS arată că românii au câștigat în medie 5.217 lei (net), cu peste 14,3% mai mult față de aprilie 2023, trend susținut și de inflația în scădere accelerată.

Datorită eforturilor Guvernului Ciolacu, pensia medie lunară în România a atins valoarea de 2.418 lei, în primul trimestru al anului 2024. Aceasta reprezintă o creștere de 13,8% față de trimestrul precedent. Executivul pregătește o nouă recalculare a pensiilor pentru luna septembrie.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img